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Registro Completo |
Biblioteca(s): |
Embrapa Clima Temperado. |
Data corrente: |
29/03/2016 |
Data da última atualização: |
29/03/2016 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Autoria: |
WALLY-VALIM, A, P.; VANIER, N. L.; ZAVAREZE, E. DA R.; ZAMBIAZI, R. C.; CASTRO, L. A. S. de; SCHIRMER, M. A.; ELIAS, M. C. |
Afiliação: |
Ana Paula Wally-Vallim, UFPEL; Nathan Levien Vanier, UFPEL; Elessandra da Rosa Zavareze, UFPEL; Rui Carlos Zambiazi, UFPEL; LUIS ANTONIO SUITA DE CASTRO, CPACT; Manoel Artigas Schirmer, UFPEL; Moacir Cardoso Elias, UFPEL. |
Título: |
Isoflavone aglycone content and the thermal, functional, and structural properties of soy protein isolates prepared from hydrothermally treated soybeans. |
Ano de publicação: |
2014 |
Fonte/Imprenta: |
Journal of Food Science, v. 79, n. 7, p. E1351-E1358, 2014. |
ISSN: |
1750-3841 |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
Soybeans were hydrothermally treated at 2 different temperatures (40 °C and 60 °C) and for 4 different hydration times (4, 8, 12, and 16 h) to (i) increase the isoflavone aglycone content in a soy protein isolate and (ii) evaluate the changes in thermal, functional, and structural properties of a soy protein isolate as a function of hydrothermal treatment conditions. Our study is the first to evaluate aglycone content, extraction yield, ?-glucosidase activity, differential scanning calorimetry, protein digestibility, scanning electron microscopy, water absorption capacity (WAC), foaming capacity (FC), and foaming stability of soy protein isolates prepared from hydrothermally treated soybeans. For aglycone enhancement and the extraction yield maintenance of soy protein isolates, the condition of 40 °C for 12 h was the best soybean hydrothermal treatment. The structural rearrangement of proteins that occurred with the hydrothermal treatment most likely promoted the capacity of proteins to bind to aglycone. Moreover, the structure shape and size of soy protein isolates verified by scanning electron microscopy appears to be related to the formation of hydrophobic surfaces and hydrophobic zones at 40 °C and 60 °C, respectively, affecting the protein digestibility, WAC, and FC of soy protein isolates. |
Thesagro: |
Soja. |
Categoria do assunto: |
-- |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/141738/1/jfds12506.pdf
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Marc: |
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Registro original: |
Embrapa Clima Temperado (CPACT) |
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URL |
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Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Meio-Norte. |
Data corrente: |
09/08/2023 |
Data da última atualização: |
09/08/2023 |
Tipo da produção científica: |
Resumo em Anais de Congresso |
Autoria: |
COSTA, P. M.; SOUZA, H. A. de; SILVA, M. E. C. da; ANDRADE, H. A. F. de; CLARK, M. V. G.; NUNES, J. de O. |
Afiliação: |
PAULA MUNIZ COSTA, UNIVERSIDADE FEDERAL DO PIAUÍ; HENRIQUE ANTUNES DE SOUZA, CPAMN; MARIA EDUARDA CABRAL DA SILVA, UNIVERSIDADE FEDERAL DO PIAUí; HOSANA AGUIAR FREITAS DE ANDRADE, UNIVERSIDADE FEDERAL DO PIAUÍ; MARCUS VINCÍUS GUIMARÃES CLARK, UNIVERSIDADE FEDERAL DO PIAUÍ; JENEFER DE OLIVIERA NUNES, UNIVERSIDADE ESTADUAL VALE DO ACARAÚ-UVA. |
Título: |
Características agronômicas do arroz de terras altas em resposta à calagem em áreas de abertura no Cerrado. |
Ano de publicação: |
2023 |
Fonte/Imprenta: |
In: JORNADA DE INICIAÇÃO CIENTÍFICA DA EMBRAPA MEIO-NORTE, 8., 2022, Teresina, PI. Anais... Teresina: Embrapa Meio-Norte, 2023. p. 23. (Embrapa Meio-Norte. Documentos, 291). |
Idioma: |
Português |
Conteúdo: |
Solos de áreas recém-abertas no Cerrado tem, geralmente, baixa fertilidade natural e elevada acidez, o que limita o rendimento dos cultivos agrícolas. Para incorporar esses solos ao processo produtivo, é indispensável o uso adequado de corretivos, a exemplo do calcário. Essa prática melhora a fertilidade do solo e a absorção de nutrientes pelas plantas, o que favorece o aumento da produtividade. Nesse sentido, objetivou-se com este trabalho avaliar as características biométricas do arroz de terras altas em resposta à calagem em áreas de abertura no Cerrado maranhense. |
Palavras-Chave: |
BRS Sertaneja. |
Thesagro: |
Calcário; Oryza Sativa. |
Categoria do assunto: |
X Pesquisa, Tecnologia e Engenharia |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/doc/1155803/1/CaracteristicasAgronomicasVIIIJornCientEmbrapaMeioNorteDoc291.2023-23.pdf
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Marc: |
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Registro original: |
Embrapa Meio-Norte (CPAMN) |
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